Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 27-29 Σεπτεμβρίου 2024 Απολογισμός

27.09.2024 - 29.09.2024

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συμμετείχε και φέτος στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς που είχαν τον τίτλο «Ανιχνεύοντας Διαδρομές, Δίκτυα και Δεσμούς στην Πολιτιστική Κληρονομιά».

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή 27/9/2024, πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική δράση «Ιστορίες του Λευκού Πύργου» για μαθητές και μαθήτριες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στη δράση που υλοποιήθηκε στον Λευκό Πύργο, πήραν μέρος 21 μαθητές και μαθήτριες Γ΄ Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Καλαμαριάς και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί τους.

Πότε χτίστηκε ο Πύργος; Ποιες ήταν οι χρήσεις του μέσα στον χρόνο; Γιατί ονομάστηκε Λευκός; Αυτές ήταν μερικές από τις ερωτήσεις που κλήθηκαν να απαντήσουν οι μαθητές/μαθήτριες μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες με φωτογραφίες, βίντεο, τραγούδια και κείμενα, και στο τέλος να ανακαλύψουν τα κυριότερα γεγονότα που συνδέονται με τον Λευκό Πύργο από τα τέλη του 19ου αιώνα ως τις μέρες μας. Οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στη δράση με ενθουσιασμό.

Κατά τη διάρκεια του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς η είσοδος στον Λευκό Πύργο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού ήταν δωρεάν για το κοινό.

Σχετικά αρχεία