Απολογισμός Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024

17.05.2024 - 18.05.2024

Για ακόμη μία χρονιά το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συμμετείχε στον εορτασμό του θεσμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων που φέτος είχε θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα».

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή 17 Μαΐου, το Τμήμα Εκθέσεων, Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, σε συνεργασία με το ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης, σχεδίασε και υλοποίησε εκπαιδευτική δράση για άτομα τρίτης ηλικίας με τίτλο «Ανασκάπτοντας… μνήμες».

Στη δράση συμμετείχαν 20 μέλη του 1ου, 2ου και 3ου ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης, τα οποία, με τη βοήθεια των υπεύθυνων αρχαιολόγων του Μουσείου, εξερεύνησαν και συζήτησαν για εκθέματα που σχετίζονται με την καθημερινή ζωή των Βυζαντινών. Στόχος ήταν τα αντικείμενα να αποτελέσουν το έναυσμα ώστε οι συμμετέχοντες να ανακαλέσουν προσωπικές μνήμες, τις οποίες στη συνέχεια διηγήθηκαν στους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Τα μέλη των ΚΑΠΗ υποδέχτηκαν τη δράση με γνήσιο ενθουσιασμό και, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, συγκίνηση και χαρά για τη θερμή υποδοχή, τη διαφορετική προσέγγιση του Μουσείου και των εκθεμάτων του και, κυρίως, για την ενεργή τους συμμετοχή.

Κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρα Μουσείων, στις 17 και 18 Μαϊου 2024, επισκέφτηκαν το Μουσείο 663 άτομα. Η είσοδος στο Μουσείο για το κοινό ήταν δωρεάν.

Σχετικά αρχεία