Διάλεξη της Αθηνάς Βακάλη, Καθηγήτριας Πληροφορικής στο ΑΠΘ και υπότροφο Fulbright με τίτλο «Παγκόσμιος Ιστός: Ένας πολύτιμος θησαυρός γνώσεων».

09.05.2017

Διάλεξη της  Αθηνάς Βακάλη, Καθηγήτριας Πληροφορικής στο ΑΠΘ και υπότροφο Fulbright με τίτλο «Παγκόσμιος Ιστός: Ένας πολύτιμος θησαυρός γνώσεων».

Ο Παγκόσμιος Ιστός συνέβαλε στην “επανάσταση της πληροφορίας” με δεδομένο ότι άλλαξε ριζικά τον τρόπο επικοινωνίας  και την καθημερινότητα όλων μας.

Η αυτονόητη πρόσβαση όλων στον Ιστό τού σήμερα, έχει αλλάξει δραστικά τον τρόπο εργασίας αλλά και την κοινωνικότητα, και τη δημιουργικότητα σε παγκόσμια κλίμακα. Η επιστήμη της πληροφορικής μελετά τα νέα φαινόμενα του Ιστού, μια που ειδικά στον Κοινωνικό Ιστό τού σήμερα, νέες προκλήσεις και ευκαιρίες ανεύρεσης γνώσης εξελίσσονται συνεχώς. Στον Ιστό τού σήμερα η γνώση είναι μεταδοτική, παράγεται συνεργατικά, και «επισημειώνεται».

Στην διάλεξη της Καθηγήτριας Αθηνάς Βακάλη του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ θα δοθεί έμφαση στις δυνατότητες, στις προκλήσεις, αλλά και στις τάσεις για ανεύρεση γνώσεων που αναδεικνύονται σήμερα στον Παγκόσμιο Ιστό.

Την εκδήλωση οργανώνει η Ένωση Υποτρόφων Fulbright Β.Ε.

Το Μουσείο είναι υποστηρικτής της εκδήλωσης.