Βραβείο Συμβουλίου της Ευρώπης 2005

 

 


ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

      

 


ΝΕΑ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


ΜΟΝΙΜΗ ΕΚΘΕΣΗ


ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ
ΕΚΘΕΣΕΙΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
 

Θερινό ωράριο λειτουργίας (ΜΒΠ και Λευκός Πύργος): 
 

1 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου 2015
Κάθε μέρα 8.00 - 20.00

Ωράριο Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων κατά τις εξαιρέσιμες αργίες.

Κατά τις ημέρες αργίας για το προσωπικό των Δημοσίων Υπηρεσιών και Ν.Π.Δ.Δ., (Ν.1157/81, ΦΕΚ 126/Α/12-5-81 αρ. 11, παρ. 1), δηλαδή τις ημέρες: την 1η Ιουνίου 2015 (Δευτέρα Αγίου Πνεύματος), της 15ης Αυγούστου και 28ης Οκτωβρίου, οι Αρχαιολογικοί Χώροι, τα Μουσεία και τα Μνημεία λειτουργούν κανονικά. Όσα Μουσεία παραμένουν κλειστά κάθε Δευτέρα Λόγω καθαρισμού, κατά τις ανωτέρω ημέρες θα λειτουργούν κανονικά.

Σας ενημερώνουμε ότι εφεξής το ισχύον Ωράριο των Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων και Μουσείων θα ανακοινώνεται στη ιστοσελίδα: http://www.yppo.gr/5/g5321.jsp?obj_id=61492

 

Πατήστε εδώ για να δείτε όλες τις εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Αποτελέσματα της προκήρυξης

Πίνακας Ημερήσιων Φυλάκων
Πίνακας Νυχτοφυλάκων
Πίνακας Καθαριστριών
Πίνακας Απορριπτέων Καθαριστριών
Πίνακας Απορριπτέων Ημερησίων Φυλάκων
Πίνακας Απορριπτέων Νυχτοφυλάκων

 

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού με χαρά σας ανακοινώνει την αντικατάσταση των παλαιών μηχανημάτων αυτόματης ηχητικής ξενάγησης (audio guides) του Μουσείου του Λευκού Πύργου, με νέα, τελευταίας τεχνολογίας. Επιπλέον, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα, εκτός από τα προϋπάρχοντα αγγλικά, να ξεναγηθεί και σε τρεις ακόμη γλώσσες, στα ρωσικά, τα τουρκικά και τα γερμανικά.

 

 

 

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο πλαίσιο αναβάθμισης των υπηρεσιών του, παρέχει, από το Φεβρουάριο του 2015, ηχητική-απτική ξενάγηση για επισκέπτες τυφλούς ή με περιορισμένη όραση και τους συνοδούς τους.

 Η δράση, με τίτλο «Αγγίξτε και γνωρίστε το Βυζάντιο», περιλαμβάνει ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή, στις έξι από τις έντεκα αίθουσες της μόνιμης έκθεσής του, και ψηλάφηση δεκαπέντε επιλεγμένων εκθεμάτων, από μάρμαρο και πηλό.

Η απτική ξενάγηση υποστηρίζεται με φορητό σύστημα ηχητικής ξενάγησης (audio guide), σε τέσσερις γλώσσες (ελληνικά-αγγλικά-γερμανικά-ρωσικά) και έκδοση αντίστοιχου εντύπου για τον συνοδό.

Με την επιλεγμένη διαδρομή δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη - όχι μόνο να αγγίξει αυθεντικά έργα του βυζαντινού πολιτισμού - αλλά να γνωρίσει το Βυζάντιο και να προσεγγίσει διαχρονικά θέματα όπως η θρησκευτική πίστη, η καθημερινή ζωή, τα ταφικά έθιμα αλλά και σημαντικές αλλαγές στη ζωή του μεσαιωνικού ανθρώπου.

Η διάρκεια της ελεύθερης επίσκεψης υπολογίζεται περίπου σε μια ώρα. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδεύσεως & Αποκαταστάσεως Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ), Παράρτημα Θεσσαλονίκης & την Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών (Π.Σ.Τ.) και υποστηρίζεται σε μεγάλο μέρος της με χορηγίες (πληροφορίες στο www.mbp.gr).

Ευελπιστούμε στην ανταπόκρισή σας για την κοινοποίηση της δράσης μας στο κοινό.

Ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά τους, τους χορηγούς του προγράμματος
Link Technologies S.A., σύστημα ηχητικής ξενάγησης με mp4 player και Deborah Brown Kazazis, μετάφραση και εκφώνηση αγγλικού κειμένου.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα έντυπα.

 

 

 


 

Επισκεφθήκατε το Μουσείο; Πείτε μας τη γνώμη σας!
Παρακαλούμε συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο και στείλτε το στη διεύθυνση
press.mbp@culture.gr


Πιστοποιητικό διάκρισης tripadvisor

 

Το Μουσείο συμμετέχει στην "Κίνηση 5 Μουσείων Θεσσαλονίκης"

Δείτε την ταινία του Μουσείου με θέμα την ιστορία της περιοχής του διαχρονικά

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ενημερωθείτε για την τροποποίηση στο Δικαίωμα εισόδου σε μεμονωμένα Μνημεία, Οργανωμένους Αρχαιολογικούς Χώρους, Ιστορικούς τόπους και Μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο
 
Οι  δικαιούχοι των καρτών ελευθέρας εισόδου μπορούν να πατήσουν εδώ για την αίτηση
 

Για έντυπα αιτήσεων για χορήγηση αδείας κινηματογραφήσεως /φωτογραφήσεως πατήστε εδώ


 

Διαβάστε για το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στο TripAdvisor

το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στα social media

 

Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε
με χορηγία του Σωματείου των Φίλων
του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού

 


Κατασκευή PSONE