Εκπαιδευτικά Προγράμματα - Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Ο τομέας Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων από το 1998. Με στόχο την ανάπτυξη της επικοινωνίας του Μουσείου με το κοινό και την ενίσχυση του μορφωτικού του ρόλου σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικές δράσεις, για να υποστηρίξει διαφορετικές ομάδες κοινού. Παράλληλα, διοργανώνει εκδηλώσεις με αφορμή εορτασμούς, όπως η "Διεθνής Ημέρα Μουσείων" και οι "Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς".

Για την κάθε ομάδα κοινού προτείνονται διαφορετικές δραστηριότητες, όπως εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, δημιουργικά εργαστήρια και παιχνίδια ρόλων (RPG).

Επιπρόσθετα, σχεδιάζει και παρέχει έντυπο υλικό, όπως βιβλία για τον εκπαιδευτικό και φυλλάδια για ελεύθερη επίσκεψη.

Τελευταία νέα!!

  • Keramiki 2012Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συνεργάζεται με τον Σύλλογο Κεραμιστών – Αγγειοπλαστών Βορείου Ελλάδος και οργανώνει δημιουργικό εργαστήριο κεραμικής την Κυριακή 21 Μαΐου 2017, ώρα 11.00 για οικογένειες με παιδιά 8 ετών και πάνω.
    Περισσότερα...
  • imerida arvanitidouΤην Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 (10.30-15.00) θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας με τίτλο «Ο κόσμος γύρω μας ως εκπαιδευτικό περιβάλλον. Το παράδειγμα του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού».

    Περισσότερα...
  • Semin Jan 2017Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου και την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017 διοργανώθηκαν επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αντίστοιχα. 
    Περισσότερα...