Εκπαιδευτικά Προγράμματα - Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Ο τομέας Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων από το 1998. Με στόχο την ανάπτυξη της επικοινωνίας του Μουσείου με το κοινό και την ενίσχυση του μορφωτικού του ρόλου σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικές δράσεις, για να υποστηρίξει διαφορετικές ομάδες κοινού. Παράλληλα, διοργανώνει εκδηλώσεις με αφορμή εορτασμούς, όπως η "Διεθνής Ημέρα Μουσείων" και οι "Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς".

Για την κάθε ομάδα κοινού προτείνονται διαφορετικές δραστηριότητες, όπως εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, δημιουργικά εργαστήρια και παιχνίδια ρόλων (RPG).

Επιπρόσθετα, σχεδιάζει και παρέχει έντυπο υλικό, όπως βιβλία για τον εκπαιδευτικό και φυλλάδια για ελεύθερη επίσκεψη.

Τελευταία νέα!!

  • ekpaideytika 2016-2017Σας ενημερώνουμε ότι για τη σχολική χρονιά 2017 - 2018 στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού θα υλοποιηθούν – προτείνονται οι ακόλουθες εκπαιδευτικές δράσεις: 

    Περισσότερα...
  • Therini apodrasi NoisisΤο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συνεργάζεται με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
    Περισσότερα...
  • Ergastirio keramikis May 2017Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το δημιουργικό εργαστήριο εγχάρακτης κεραμικής, που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα και το Εργαστήριο Συντήρησης Κεραμικής του του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κεραμιστών Βορείου Ελλάδος

    Περισσότερα...