Εκπαιδευτικά Προγράμματα - Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Ο τομέας Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων από το 1998. Με στόχο την ανάπτυξη της επικοινωνίας του Μουσείου με το κοινό και την ενίσχυση του μορφωτικού του ρόλου σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικές δράσεις, για να υποστηρίξει διαφορετικές ομάδες κοινού. Παράλληλα, διοργανώνει εκδηλώσεις με αφορμή εορτασμούς, όπως η "Διεθνής Ημέρα Μουσείων" και οι "Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς".

Για την κάθε ομάδα κοινού προτείνονται διαφορετικές δραστηριότητες, όπως εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, δημιουργικά εργαστήρια και παιχνίδια ρόλων (RPG).

Επιπρόσθετα, σχεδιάζει και παρέχει έντυπο υλικό, όπως βιβλία για τον εκπαιδευτικό και φυλλάδια για ελεύθερη επίσκεψη.

Τελευταία νέα!!

  • Ergastirio keramikis May 2017Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το δημιουργικό εργαστήριο εγχάρακτης κεραμικής, που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα και το Εργαστήριο Συντήρησης Κεραμικής του του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κεραμιστών Βορείου Ελλάδος

    Περισσότερα...
  • Keramiki 2012Στις 18 Μαΐου γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, εντάσσονται και οι παρακάτω εκπαιδευτικές δράσεις:

    Περισσότερα...
  • Keramiki 2012Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συνεργάζεται με τον Σύλλογο Κεραμιστών – Αγγειοπλαστών Βορείου Ελλάδος και οργανώνει δημιουργικό εργαστήριο κεραμικής την Κυριακή 21 Μαΐου 2017, ώρα 11.00 για οικογένειες με παιδιά 8 ετών και πάνω.
    Περισσότερα...